Blog

 • Padlók más funkcióban: esztétikus lépcsőmegoldások
  2022. NOVEMBER 24.

  Padlók más funkcióban: esztétikus lépcsőmegoldások

  Otthonunk egységes stílusának kialakításához minden apró részletre ügyelnünk kell. Nemcsak a fal és a berendezések színének kell harmonizálniuk egymásnak, a tökéletes egységhez hozzájárul a padlóval színben és dizájnban megegyező lépcsőburkolat is.

  Otthonunk egységes stílusának kialakításához minden apró részletre ügyelnünk kell. Nemcsak a fal és a berendezések színének kell harmonizálniuk egymásnak, a tökéletes egységhez hozzájárul a padlóval színben és dizájnban megegyező lépcsőburkolat is. Akár a hagyományos, két párhuzamos fallal ellátott vagy a lebegő megoldásokkal kialakított lépcsőt szeretnénk burkolni, mindenre van megoldásunk!

  A lépcsőelemek általában valódi fából, laminált padlóból, illetve dizájn padlókból készülnek, de akár vinyl padlóból is ki lehet alakítani lépcsőburkolat, ez utóbbihoz azonban nem állnak rendelkezésre előregyártott lépcsőfokok. A HARO és az EGGER gyárak viszont külön a lépcsők burkolására kifejlesztett, speciális termékcsaládokat hoztak létre, amelyekkel álomszép tereket alakíthatunk ki otthonunkban. A felújításnál így nem kell kompromisszumot kötnünk, egy típusú padlóval is megoldhatjuk az összes helyiség burkolását.

  IBDesign laminált és design lépcsőburkolatok

  A HARO STAIRS lépcső mindent tartalmaz, amire szükség lehet a burkoláshoz: az előre gyártott lépcsőfokok és oldalpanelek a parketta padlókhoz, a laminált padlókhoz és a DISANO design padlókhoz egyaránt illeszthetők. Egyedi és különleges hangulatot teremthetünk azáltal is, hogy színben kontrasztos, de anyagában azonos burkolatot választunk a lépcsőhöz és a járófelülethez – így a lépcső egyben dekorációs elemmé is válhat otthonunkban.

  A HARO laminált lépcső elemei a TRITTY 100 és a TRITTY 200 Aqua család színeiben és méreteiben érhetők el. A kopásálló és rendkívül ellenálló felületnek köszönhetően hosszú évekre tervezheti a használatát. 

  A design padlók közül a HARO DISANO termékcsalád kínálatában is elérhetők a lépcsőburkolás elemei. A DISANO Aqua család nemcsak strapabíró, vízálló tulajdonságának köszönhetően a kifröccsenő víz sem tesz benne kárt. A lépcsőlapok mellé természetesen fém és csúszásgátló elemek is tartoznak, így ezt a típust választva is mindent egy csomagban kézhez kapunk, amire a lépcső burkolása során szükség lehet.

  A HARO lépcsőburkolatokról a legfontosabb tudnivalókat összegyűjtöttük tudásanyagunkban, a burkoláshoz pedig ez a videó nyújthat segítséget.

  Svájci minőség – LICO lépcsőelemek

  A természet szeretete ihlette a LICO gyárat a lépcsőburkolatok gyártásában is, amely változatos megoldásokat kínál mind színben, mind formavilágban. A Hydro Fix 100 %-ban vízálló és rendkívül ellenálló padló kollekciójához több típusú lépcsőelemet is választhatunk. Az állandó igénybevételnek kitett lépcsők esetén igazán figyelemreméltó, hogy a LICO vízálló burkolatát rugalmas közbenső réteggel is ellátták, amely kellemes járási kényelmet biztosít.

  Parkettát a lépcsőre is

  A HARO faparkettáival szinte minden elképzelésünket meg tudjuk valósítani. Nem kell megtörni a valódi fa nyújtotta természetes hatást, szinte a padló folytatásaként a lépcsőket is burkolhatjuk parkettával. A burkolat természetközeli hangulatot áraszt és melegséggel tölti meg otthonát, a számtalan gyönyörű mintázat, szín és forma pedig lehetővé teszi az álom otthonunk megvalósítását. A faparketta elemekkel bármilyen betonból, vagy OSB lapból készült lépcsőt burkolhatunk, és ugyanúgy megtaláljuk hozzá az előre gyártott lépcső-élzáró léceket, illetve az oldalburkolatokat is.

  A sokoldalú vinyl

  A vinyl padló ma már az egyik legnépszerűbb burkolat, nem véletlenül: rendkívül jó tulajdonságai mellett felhasználása is széleskörű, akár a lépcsőt is burkolhatjuk vele. Az IBDesign által is forgalmazott DESIGNFLOORING vinyl padlóból nem készül kifejezetten lépcső elem, de az anyag tulajdonságaiból adódóan kiváló a lépcsőre is annyi kiegészítéssel, hogy szükséges hozzá az élvédő beépítése. Mivel ragasztással történik a felhelyezés, így akár íves felületeken is könnyedén használható, kopásállósága miatt pedig minden felületen igazán megállja a helyét.

  Lépcsőburkolás lépésről-lépésre

  Első lépésként meg kell határozni a lépcsőfeljáró típusát, ettől függően tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbb terméket.

  Ne feledkezzünk meg arról, hogy a burkolás előtt a kiválasztott lépcső elemeket és az alaplapokat is akklimatizálni kell, ami azt jelenti, hogy a becsomagolt lapokat a felhasználás előtt legalább 48 óráig tároljuk a burkolni kívánt helyiségben.

  Az aljzatot tisztítsuk meg, hiszen a tökéletes burkolás érdekében pormentesnek és szilárd felületűnek kell lennie.


  Érdekelnek az IBDesign lépcsőmegoldások? Látogass el bemutatótermünkbe és tekintsd meg személyesen kínálatunkat, vagy kérd kollégánk segítségét a +36 30 466 1513 telefonszámon.

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: