Blog

  • Kiegészítők melegburkolatokhoz – mi kerüljön a padló alá?
    2022. NOVEMBER 22.

    Kiegészítők melegburkolatokhoz – mi kerüljön a padló alá?


    Otthonunk helyiségeinek burkolásához az előkészületek nem csak abból állnak, hogy megvásároljuk a kiszemelt burkolatot, gondolnunk kell azokra a termékekre is, amiket nem látunk, mert a padló alá kerülnek. Ezek mégis kiemelkedő fontosságúak, hiszen a felhasznált alapanyagokon és a helyes burkoláson múlik, hogy padlónk sokáig megőrizze hibátlan állapotát és élvezhessük a lépéskomfortot a talpunk alatt.

    Mit tegyünk a klikkes, azaz úsztatott padlók alá?

    Az úsztatott padlók csoportjába tartoznak a laminált padlók, a faparketták, a vinyl burkolatok, amiket a speciális klikkes rendszernek köszönhetően könnyedén burkolhatunk akár mi magunk is. A padlónk biztonsága és a kellemes járásérzetünk érdekében ezek alá azonban alpadlót kell helyeznünk. A megfelelő termék kiválasztásánál azt mindenképp vegyük figyelembe, hogy a laminált és a vinyl padlók esetében különböző sűrűségű alpadlóra van szükség. 

    Az ISOCAL alpadló praktikus és tökéletes választás, hiszen egyben tartalmazza a párafékező fóliát és az alpadlót, így csak egy terméket kell a padló alá, a betonra helyeznünk.


    Tippek ISOCAL alpadló lerakásához: 

    • az Isocal termékeknél nem kell ráhagyással számolnunk, ugyanannyi alpadlóval számoljunk, mint amekkora a helyiség mérete, amit burkolni szeretnénk 

    • a termék szélén található ragasztócsíkkal könnyedén egymáshoz fixálhatjuk a lapokat, így elkerülhetjük azok szétcsúszását 

    • bátran helyezhetjük padlófűtésre is


    Tekintsd meg padlókínálatunkat online, az alpadlóval kapcsolatban pedig érdeklődj telefonon vagy személyesen üzleteinkben!

    Egyéb megoldások

    Olyan padlók közül is választhatunk, amelyek alá nem kell alpadlót helyezni, mivel ugyanezt a funkciót egy már a burkolatra rákasírozott parafa réteg látja el. Ebben az esetben viszont szükséges párafékező fóliát is alkalmazni a burkolás során, amire ne felejtsünk el ráhagyást számolni, mert átlapolva kell a betonra helyezni.


    Harmadik lehetőségként a laminált padlóra kérhetünk egy Silent Comfort Tec alréteget is, amely öntapadós felületet jelent a padló hátoldalánEnnek köszönhetően a padló könnyedén hozzátapad a betonhoz, és akár 60%-kal alacsonyabb zajszintet eredményezhet.

    Kiegészítő a padló felett

    Nemcsak a láthatatlan kiegészítők tartoznak hozzá a burkoláshoz, a szemmel látható és a szoba hangulatához jelentősen hozzájáruló szegőlécek fontossága sem elhanyagolható. A padló és a fal közötti dilatációs hézag eltakarásában játszanak szerepet, amelyek a tökéletes harmónia érdekében a padlóval szinte teljesen megegyező színhasonló, vagy fehér színben is kaphatók. A burkolás a színhasonló szegfőkhöz tartozó elemekkel lesz teljes, amelyek a sarkakat takarva nemcsak óvják a padlót és a szegélyt, hanem az esztétikus látványhoz is hozzájárulnak. A fehér szegő előnye, hogy többféle méretben és formában is kapható.

    TIPP: Praktikus rögzítő klipszeket felfúrni a falra egymástól 50 cm távolságban és ezekre ráakasztani a szegőlécet. Ez a megoldás a ragasztásnál vagy a szöggel történő rögzítésnél sokkal esztétikusabb és egyszerűbb, festésnél pedig kifejezetten célszerű, hiszen csak leemeljük a szegőt a klipszről, majd a festés után visszahelyezzük a helyére. Hidegburkolatokhoz is nyugodtan használhatjuk, a végeredmény esztétikus és egységes lesz. 

    A szegőlécek mellett a burkolatváltók is fontos kiegészítői a burkolásnak, amelyek egyrészt kiegyenlítik a két burkolat között a magasságbeli szintkülönbségeket, másrészt esztétikus átmenetet biztosít két hasonló, vagy akár teljesen különböző típusú padló között. Az Egger padlókhoz színhasonló burkolatváltók is kaphatók, így biztosan nem törik meg a harmónia otthonunkban!

    Szeretnél többet megtudni a kiegészítőkről? Nézd meg videónkat!

    Az IBDesign minden melegburkolathoz kínál megoldást, ha nem tudod melyik lenne számodra a megfelelő kérd kollégáink segítségét! Foglalj időpontot személyes tanácsadásra, hol minden kérdésedre választ kaphatsz és segítünk a választásban.


    Hozzászólás (0)

    Vélemény: