Blog

  • Padlók a modern és egészséges otthonhoz
    2022. SZEPTEMBER 06.

    Padlók a modern és egészséges otthonhoz

    Egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntarthatóság, a környezet- és egészségbarát termékek vásárlása. Miért ne gondolnánk erre padlóválasztáskor is? A modern, innovatív technológiának köszönhetően rengeteg típusú, szebbnél-szebb melegburkolat közül választhatunk, de nem mind mondható teljes mértékben károsanyag-mentesnek. Mely padlók számítanak egészségesnek és mitől válnak azzá?

    Az egészséges padlók jellemzői

    Az egészséges otthoni légkör jelentősége felértékelődik az egyre gyakoribb home office-szal, de az iskolakezdéssel a gyerekek is több időt töltenek tanulással a szobájukba zárkózva. Épp ezért jelenthet nagyszerű alternatívát a gyerekszobák, hálószobák, de más helyiségek burkolása is az egészséges padlókkal. Legfőbb jellemzői, hogy nem tartalmaznak semmilyen a szervezetünkre káros anyagot, lágyítószert és nehézfémeket, emellett 100%-ig PVC mentesek. Különösen jó választást jelentenek az allergiások, vagy asztmások számára is, hiszen felületükön nem tapad meg a por, és az atkák megjelenésétől sem kell tartani. 

    Az IBDesign melegburkolatok hatalmas kínálatában több padlócsalád is rendelkezik ezekkel a tulajdonsággal, mint például a Disano by HARO Design padlók, az Egger Greentec Design padlók vagy a rendkívül rugalmas parafa padlók. 

    IBDesign Design padlók

    A design padlók közül kiemelkedik a Disano by Haro, amelynek minőségét az elnyert Kék Angyal és öko minősítés garantálják. Amellett, hogy nem tartalmaz semmilyen káros anyagot, 100%-ig PVC mentes, puha és meleg lábérzetet is nyújt, még antisztatikus is, azaz taszítja a szennyeződéseket. Nemcsak egészséges, de stílusos is – a dekor választéka hatalmas és mindig az aktuális trendeket követi.

    Az Egger Greentec padlók természetes farostokból készülnek, szintén 100%-ban PVC és lágyítószer mentesek, ezért tökéletesek az egészséges beltéri klíma megteremtéséhez. A vizes helyiségekbe is nyugodt szívvel választhatjuk, mivel ellenáll a nedvességnek. Ha meleg lábérzetre vágyunk bátran tehetjük padlófűtésre is.

    Mit jelent a Kék Angyal minősítés?

    A német védjegyet 1977-ben hozták létre a termékek és szolgáltatások pozitív környezeti tulajdonságainak megkülönböztetésére. Ha ezt a címkét látjuk, akkor garantáltan olyan termékről van szó, amelynek előállítása környezetkímélő módon történt.

    Parafa padló

    Az IBDesign parafa padló nemcsak egészséges, de az egyetlen olyan padló, amelynek előállításához nem kell fát kivágni. A padló alapanyagát a paratölgy lehántolt kérge adja, amit lehántolnak, ledarálnak, majd megkötik mesterséges adalékanyag hozzáadása nélkül. Károsanyagoktól mentes és rugalmas járófelületének köszönhetően kifejezetten ergonomikus tartást biztosít, ezáltal kímélve a gerincet és az ízületeket. A parafa biológiailag lebomló anyag és újrahasznosítható, így igazán fenntartható és környezetbarát megoldást jelent. Padlófűtéssel kombinálva biztosan nem fog többé fázni a lábunk.

    Tudtad, hogy a parafa olyan elasztikus, mint a bőr? Méhsejtszerű struktúrával rendelkezik, egy darab cukorka méretű parafa kb. 60 millió levegővel teli cellát tartalmaz. Tudj meg a parafa padlóról többet videónkból.


    Egészséges padlót szeretnél, de nem tudsz dönteni? Bemutatótermünkben személyesen is megtekintheted hatalmas padlókínálatunkat, ahol megérintheted, kipróbálhatod és szakértő kollégáink segítségét is kérheted a választáshoz!

    Hozzászólás (0)

    Vélemény: