Blog

  • Egységes stílus otthonunkban IBDesign padlóval a falon
    2023. JANUÁR 09.

    Egységes stílus otthonunkban IBDesign padlóval a falon

    A burkolatok nemcsak a lábunk alá kerülhetnek: a HARO falra szerelhető sínrendszerének köszönhetően a padlót a falra rögzítve látványos dekorációs elemeket hozhatunk létre, vagy a faparketta által nyújtott természetes hatást a falra ragasztható nemes fával is elérhetjük.

    A faborítás a falon ugyan nem újdonság, a laminált vagy design padlók, esetleg a parketta falra történő rögzítése viszont még nem jelent annyira elterjedt megoldást. A burkolatok nemcsak a lábunk alá kerülhetnek: a HARO falra szerelhető sínrendszerének köszönhetően a padlót a falra rögzítve látványos dekorációs elemeket hozhatunk létre, vagy a faparketta által nyújtott természetes hatást a falra ragasztható nemes fával is elérhetjük. Ezáltal egységes és stílusos hangulatot teremthetünk a helyiségekben. Rögzítésük nagyon egyszerű, könnyen tisztíthatók és még a hangszigetelésben is segítenek.

    Laminált padló, vagy parketta a falon

    A HARO egy speciális sínrendszert alkotott meg olyan fülekkel, vagy kapcsokkal, amellyel a 7, 8 vagy 13,5 mm-es IBDesign által is forgalmazott padlólapok gyorsan és egyszerűen egymásba illeszthetők és a falra rögzíthetők. Ez a rendszer kész csomagban vásárolható meg a már kiválasztott padlólapokhoz, amely tartalmaz: síneket, speciális kezdő, illetve záró kapcsokat, valamint rögzítő kapcsokat..  A HARO fali rendszer előnye, hogy könnyen el is távolítható, így nem kell bosszankodni a padlólapok miatt, ha ismét felújításra adnánk a fejünket és más stílusban rendeznénk be otthonunkat. Ha szeretnénk másik mintázatú vagy színű padlóra cserélni, bármikor megtehetjük, elég csupán fali paneleket lecsatolni és kicserélni. Ha másik falra szeretnénk inkább áthelyezni, annak sincs akadálya, a síneket le kell csavarni, majd a furatokat betömni és kisimítani, hogy ne maradjon nyoma, majd egy másik falra ismét felszerelni. Ennél egyszerűbb nem is lehetne, pont ezért tökéletes választás a bérlakásokba is.

    A rögzítés folyamata:

    • fúrjuk fel a síneket egymástól 50 cm távolságban
    • helyezzük el pontosan, vízmértékkel bemérve és beigazítva az első sort és rögzítsük a rögzítő kapcsokkal
    • haladjunk tovább sorban a burkolattal úgy, ahogy a padló lerakásakor haladnánk
    • az összes elem felrakása után az éleket fedjük le alumínium profillal, amely szép, elegáns keretet ad fali dekorációnk számára
    • parketta használata esetén vele azonos, szép takaróléceket is használhatunk, melyek eredeti parkettaszálakból készülnek

    A rögzítéshez itt találsz videós segítséget.

    Öltöztessük fel a falakat nemes fával

    A HARO a sínrendszer mellett egy másik lehetőséggel is előrukkolt, hogy fával boríthassuk otthonunk falait is. A faparketta 2-3 mm-es felső rétegét alkotó nemes fát is könnyedén a falra helyezhetjük. A nemes fa elemek számos felszerelési módot engednek, könnyedén játszhatunk a formákkal és különféle konstrukciókat hozhatunk létre. Halszálka-minta a falon? A HARO káprázatos termékcsaládjával ez is lehetséges!

    A Nevada termékcsalád valódi falapjai élénk tölgyből készülnek, három különböző vastagságban. Ezzel egy nehéz, csiszolt és kifejező 3D felületet hozhatunk létre, amely minden szobában feltűnő megjelenést biztosít. Az elemek hosszanti és keresztirányban is variálhatók, a kreativitásunknak csak a fantáziánk szabhat határt.

    A Patagonia kialakítása ideális nagyobb felületekhez: a kifejezetten nagyobb táblák a rusztikus megjelenést és az egyenletes falfelületet ötvözik. Az olajozott felületnek köszönhetően mindkét forma kiváló, méltóságteljes megjelenésű.

    Mindkét termékcsalád rengeteg teret ad az egyedi formák kialakításának. Burkolhatunk akár teljes falfelületeket, de kisebb felületen is megvalósíthatunk design elemeket. Az eredmény egyértelműen modern, stílusos és különleges lesz.

    A design fa elemek rögzítése

    A falra történő rögzítéshez nem kell más, mint méterrúd, fűrész, vízmérték, ceruza, illetve HARO ragasztó, amely oldószer, szilikon, izocianát és lágyítószer mentes.  A panelek felrakása nem igényel szakembert, bárki könnyedén meg tudja valósítani. A falburkolatot már a gyárban ragasztószalaggal szerelik fel, így csupán egy kis extra ragasztót kell hozzáadni a szerelés során és máris könnyedén felragaszthatók a falra, a védőfólia lehúzása után.

    Különleges megoldás LICO falpanellel

    Nemcsak fával boríthatjuk a falakat, ha egyedi és stílusos hatást szeretnénk elérni otthonunk helyiségeiben, a legújabb trendeknek megfelelő, innovatív LICO falpanelek két kollekciója is nagyszerű választás lehet. Akkor is, ha nedves helyiségeket szeretnénk burkolni, hiszen a LICO WALL Hydro és WALL Hydro Print padlótól a mennyezetig érő, vízálló falpaneleket bátran helyezhetjük akár a zuhanyfülkébe is. A panelek nagy méretének köszönhetően teljes falfelületeket is burkolhatunk az egységes és összefüggő dizájn érdekében, de akár egy-egy falszakasz éke is lehet a rengeteg stílusban, színben és méretben elérhető falpanel.

    Tudj meg róla többet!

    Padlóval borítanád a falaidat? Keresd az IBDesign üzleteiben a falburkolati rendszer  elemeit, hogy lenyűgöző dekorációt varázsolhass otthonodba!

    Hozzászólás (0)

    Vélemény: