Parafa padlók


Miért érdemes parafa padlót választani?

A parafa burkolatok a természetes faanyagok között különleges tulajdonságokkal rendelkeznek. Változatos textúrájuk, színtónusuk mellett a fizikai tulajdonságaik is kiemelkedők.

Az alapanyagként használt parafa köztudottan rugalmas, amiből adódóan nemcsak a bútorok, benyomódásának áll ellen, de elnyeli a lépések zaját, megőrzi az otthon melegét. A parafa jó hő- és hangszigetelő tulajdonsága miatt kiválóan alkalmas falak burkolására is. Mindezek mellett a parafa meleg és kellemes érzetet kölcsönöz.

Az otthon meghitt, melegét megteremthetjük a burkolat helyes megválasztásával is. A parafa puha, bársonyos tapintású, természetes anyagával nyugalmat és egyedi hangulatot varázsolhatunk otthonunkba. A parafa egyedülálló és sokoldalú tulajdonságai lehetővé teszik, hogy bármilyen területen alkalmazható legyen burkolás céljára a nappalitól kezdve a vizes helyiségekig.A parafa padlók legfőbb előnyei

 • Az integrált parafa-szigetelésnek köszönhetően halkabb mint a laminált padló
 • A több 10 millió termoizolációs parafa-cellának köszönhetően a padló meleg
 • A rugalmas felső parafarétegnek köszönhetően kellemes rajta járni
 • Parafa padló káros anyagok nélküli, így az otthonodba egészséges anyagot visz
 • Környezetbarát és 100%-ban PVC mentes
 • Egyszerű lerakási módszer a parafa padlókon használt klikk rendszernek köszönhetőenMilyen rétegekből áll össze a parafa padló?

1. Környezetbarát UV védőréteg

2. HD digitális dekor nyomat

3. Elasztikus komfort réteg parafából

4. HDF dagadásgatlós természetes farostokból készült hordozó

5. Integrált zaj csökkentő parafa alátétParafa padló felületi hatásai, színek és árnyalatok

Érzetre minden parafa padló nagyon kellemes, meleg, rugalmas hatást kelt. A természet színei tükröződnek a színezetlen változaton. A harmonikus barna árnyalatok különösen sok melegséget sugároznak. Ámde a különböző parafák kinézete között is felfedezhetők finom különbségek. A parafa színei a világos barnától a krémszínűig terjednek és annak szerkezete is igen változatos lehet.

De nem mindenkinek tetszik a klasszikus színű, felületű parafa padló, ezért a gyártók új köntöst húztak rá!

Sok esetben a parketta látványát impozánsabbnak érzi, de nem akar a parafa kedvező tulajdonságairól lemondani? Nem is kell! A HARO és az EGGER gyár parafa padlóival bármelyik trenddel lépést tarthat. Természetesen mindkét gyártónál rendelkezésére áll több dekor is.

A sötétbarnától kezdve a fehéren át az elegáns szürke árnyalatokig, a nyugodttól és természetestől az élénk és rusztikusig, szabadon választhat. További esztétikai szempontból sem kell kompromisszumot kötnie, mert nem csak a 4V hatás, de a különböző méretek lehetősége ebben a termékkörben is szélesen megtalálhatóak.


ÉRDEKESSÉG
Tudtad, hogy a parafa olyan rugalmas, mint a bőrünk? Egy kockacukor méretű parafa darab körülbelül 60 millió levegőcellával rendelkezik.A parafa padló méretei

Parafa padlóink egészséges kivitelük mellett olyan méretekkel rendelkeznek, melyek könnyedén telepíthetők bárkinek az otthonába.

EGGER padlóink 3 különböző méretben érhetők el, a különbség a lapok szélességében található meg. Hosszúságuk és vstagságuk megegyezik, vagyis 1292 mm hosszú, és 10 mm vastag. Szélessége azonban így alakul:

 • Classic padlóknál 195 mm
 • Large padlóknál 245mm
 • Kingsize 327 mm

HARO parafa padlóink 2 különböző méretben érhetők el, ezek a következők:

 • Cork classic padlóknál 907 mm hoszzú és 298 mm széles
 • Cork Arteo XL 4V padlók esetében a hosszúság 1235 mm a szélesség pedig 195 mm


A parafa padló tisztítása

A parafa padló mindent tud. Erős, strapabíró és egy olyan felülettel rendelkezik, amit nagyon egyszerű tisztítani.

A parafa padló antisztatikus, így egyszerűen szennytaszító. A legtöbb esetben egy porszívó vagy egy partvis elegendő ahhoz, hogy megint tisztán ragyogjon a padló.

Ha azonban komolyabb a szennyeződés, egyszerűen fel lehet mosni azt. Mivel minden gyártó törekszik a rendszer elvű felépítésre, a padlók ápolására alkalmazható tisztító, és ápoló szereket is gyártanak.


A parafa padló burkolása

A klikk-rendszerű padlópanel, ragasztást nem igényel.

 • Első dolgunk a párafékező fólia lehelyezése, melyet min. 20 cm-es átfedéssel, egymáshoz ragasztva fektetünk.
 • Következő lépés a kiválasztott parafa padló fektetése, amelynél a korábban említett dilatációs hézagot az ajánlott helyeken meg kell hagyni.

A rétegrend betartása garanciális feltétel. Ez egy biztosíték a padló megóvására, hosszútávú használatára.

Itt ki kell térni az egyéb burkolási tényezőkre. Amennyiben párhuzamosan burkoljuk a lapok hosszanti oldalát a fallal, a vágás nem lehet 5 cm-nél kisebb, mivel abban az esetben könnyedén kibillen a klikk a helyéről. Merőleges fektetésnél ez a méret min. 20 cm lehet. Az optimális burkolás érdekében, érdemes a munka megkezdése előtt pontosan kimérni a panelek elhelyezkedését, hogy az előbb említett méretek biztosítottak legyenek. A burkolás előtt mindig tanulmányozza a padló dobozán jelzett utasításokat.

 • Legvégső folyamat pedig a szegélyléc felhelyezése. Ennek legesztétikusabb módja, a rögzítő klipsszel történő alkalmazás, amely nagyban meg is könnyíti a folyamatot. A szegélyléc felrakása közben be tudja illeszteni a kívánt toldó, sarok, és záró elemeket.